Vi började att föda upp av en slump.
1989 köpte vi en choklad burmahane, EP Scaramuch som sällskap.

Vi hade tidigare kontaktat S*Zäta’s uppfödning i Odensbacken men kattungar verkade dröja. Så när hon ringde och berättade att hon fått en kull så hade vi redan en katt. Hon bad mig läsa vad det stod i stamtavlan och sa sedan att ”Honom vill jag para med hur han än ser ut”.
När han sedan var där för parning så blev vi övertygade om att han skulle ställas ut så vi åkte på första utsällningen i Karlstad samma år. Pelle som han kallades slog ut de andra kända katterna, blev ”Bäst i Ras”, ”Domarens Bästa” och nominerad till panel. VILKEN CHOCK!!!
Tyvärr blev han sedan kastrat alldeles för tidigt på grund av att han kissade ner hela lägenheten när jag kom hem från BB med Robert i januari 1990.
Vi köpte dock tillbaka en brun son efter Pelle, PR IC S*Zäta’s Elessar, även kallad Zigge.

Som gemål till Zigge införskaffades 1991 IP IC Mah-Jong’s Lovestory, Lisa som gav namn till vår uppfödning.

Hon blev den första lilasköldpadd burman i Sverige att bli BIV och blev Bästa lilasköldpadd burman i SVERAK samma år.
Dessa katter lade grunden till vår uppfödning och det har blivit 19 kullar fram till 2003. Sedan fick vi bryta pågrund av privata omständigheter. 2013 kom sedan nästa kull hos oss, Triumph kullen. Nu har vi börjat om på alfabetet och en ny era är inledd. D2-kullen föddes i februari 2019, vår första Bombaykull!  Vi har haft 4 Bombaykullar hittills. Nu pågår arbetet med att hitta ännu en avelshona. På burmafronten är vi på kull R2.

Vi är medlemmar i  Club Italia och våra katter är försäkrade i Agria. Stamtavlorna uitfärdas i Felis Belgica, men vill du överföra stamtavlan till SVERAK tar jag den kostnaden (just nu ligger den på 500 kr).
Vi testar våra katter ett par gånger om året för Tritrichomonas, Giardia och Cryptosporidium. Senaste test är taget i januari 2020 och var negativt. Alla nya katter som tas in i katteriet testas innan de släpps ihop med övriga.
Vi har tillstånd enligt § 16 i djurskyddslagen (1988:534) för att föda upp 5 kullar per år samt att sälja 5 kullar per år från egen uppfödning.

EP Scaramuch, choklad
PR IC S*Zäta's Elessar, brun
IP IC Mah-Jong's Lovestory, lilasköldpadd
Securitazz Xtravaganza BOM
GIP CH S*ulzix Principessa Gavia, brunsköldpadd med sin mamma SP S*Lovestory's Quendi Tinûviel, Chokladsköldpadd
S*Lovestory's Banzai Toshiba, chokladsködpadd.